flag Судова влада України

Службу судових волонтерів розвиватимуть на Івано-Франківщині

23 червня 2023, 10:06

Відтепер Службу судових волонтерів розвиватимуть на Івано-Франківщині за менторської підтримки експертів Проєкту ЄС "Право-Justice" у межах нової фази Ініціативи "Модельні суди".

19 червня відповідний Меморандум про співпрацю та впровадження Служби волонтерів підписали Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області, Івано-Франківський апеляційний суд та Прикарпатський Національний Університет Імені Василя Стефаника та ТУ Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області.

Голова Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Гриновецький, голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк та ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда подякували Проекту EU “Pravo-Justice” за підтримку у впровадженні модельних рішень та кращих практик клієнтоорієнтованого суду.

Нагадаємо, що служби волонтерів впроваджено у 15 судах України. Це один із напрямків впровадження сервісів для вразливих користувачів судових послуг.

Судові волонтери допомагають знайти зали судових засідань, надають практичну інформацію, роз’яснюють права та обов’язки, надають емоційну підтримку, допомагають в організації соціальних заходів. Також вони інформують про роботу суду, можливість отримання правової допомоги від держави.