flag Судова влада України

Клієнтоорієнтованість як культура сучасного судового адміністрування у навчальній програмі для працівників судів

29 травня 2023, 17:53

Керівник апарату Вінницького апеляційного суду Наталя Король та заступник керівника апарату суду Світлана Карпенко взяли участь у проведенні підготовки начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду, яку проводить  Національна школа суддів України 22-25 травня 2023 року.  

 

Серед широкого спектру навчальних тем, запропонованих Програмою підготовки, питання клієтноорієнтованого підходу на державній службі слухачі опановували разом з Наталею Король. 

 

Увагу учасників зосереджено на концепції надання судових послуг  - загальній концепції, яка походить із середовища бізнесу, коли задоволення клієнта стає ключовим фактором будь-якої успішної роботи.    

 

«Суди фактично надають людям послуги, що є нормою у будь-якій правовій державі. Досить помітною є тенденція європейських та інших держав західного світу змінювати систему правосуддя шляхом трансформації її з бюрократичної на більш клієнтоорієнтовану», - відмітила керівник апарату ВАС. 

 

Заступник керівника апарату Вінницького апеляційного суду Світлана Карпенко презентувала PowerPoint лекцію на тему: «Організація роботи працівників відділу в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуацій. Забезпечення умов роботи в приміщенні суду. Розроблення плану реагування на надзвичайні ситуації в умовах воєнного стану. Порядок здійснення евакуаційних заходів та передачі справ». 

 

«В умовах воєнного або надзвичайного стану конституційні права людини на судовий захист не можуть бути обмежені. І навіть за таких умов надання високоякісних судових послуг залишається одним з ключових завдання кожного працівника апарату суду», - наголосила Світлана Карпенко.  

 

Одночасно надано рекомендації щодо розроблення планів реагування та вжиття відповідних заходів в умовах війни, які спрямовані на забезпечення безпеки відвідувачів суду, суддів, працівників апарату судів, та визначення чіткого алгоритму дій у разі загострення ситуації з метою збереження життя та здоров’я людей, переміщення судових справ, матеріально-технічних цінностей, документів.