flag Судова влада України

Сервіси для вразливих користувачів судових послуг Одеського окружного адміністративного суду

18 липня 2023, 14:36

Враховуючи потреби людей з інвалідністю, вхід до суду облаштовано відповідно до вимог державних будівельних норм пандусом з поручнями, кнопкою виклику відповідальної  особи, обладнано спеціальні кімнати гігієни.

Біля суду облаштовані паркувальні місця  для людей з інвалідністю.

На першому поверсі облаштована зала судових засідань для людей похилого віку, відвідувачів з дітьми, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Вона створена не лише для судових засідань офлайн, а й для проведення відеоконферецзв’язку. 

Крім того, нова зала стала альтернативою у випадку, коли облаштована відеоконференцзала на другому поверсі буде зайнята. Варто підкреслити, що така зала облаштована без будь-яких додаткових інвестицій, адже відбулось переміщення наявного обладнання з зали, що знаходиться на другому поверсі до зали, розташованої на першому поверсі.

Відповідальні працівники, визначені Наказом голови суду, постійно вдосконалюють рівень знань та навиків спілкування і роботи із особаси з інвалідністю.

Запроваджені заходи разом сприятимуть позитивній оцінці судової влади в цілому, що у свою чергу є складовим елементом верховенства права, та спонукатиме до зміцнення авторитету судової системи та дотримання правопорядку.

“Сучасний суд має бути зручним та комфортним, враховувати особливості роботи з відвідувачами, які мають різні потреби, та адаптувати підходи до надання послуг так, щоб забезпечити фундаментальні суспільні цінності – правосуддя та верховенство права. Щодня ми невпинно йдемо до головної цілі, дбаємо, щоб кожен відвідувач, зайшовши у приміщення суду або до зали судового засідання, відчував себе спокійно та впевнено”, – наголошує керівниця апарату Ольга Пасічник.