flag Судова влада України

«Єдиний простір»: Київський районний суд міста Одеси запроваджує  клієнтоорієнтовані  ініціативи

11 липня 2023, 14:23

Київський районний суд міста Одеси продовжує працювати  над вдосконаленням умов перебування відвідувачів у суді та намагається зробити їх максимально комфортними та зручними.

У Київському районному суді міста Одеси облаштувано хол  за принципом «Єдиного простору», який передбачає отримання 90% судових послуг у вказаному приміщенні. 

Єдиний простір  - це  максимально наближений до європейських стандартів судочинства сучасний високотехнологічний простір, що забезпечує доступність та зручність реалізації відвідувачами суду своїх процесуальних прав.

У приміщенні виділено окрему залу для ознайомлення  з матеріалами справ, яка обладнана комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет, а також стаціонарним універсальним зарядним пристроєм для мобільних телефонів та планшетів.



Нове приміщення також має комфортні зони очікування для відвідувачів, кімнати для медіації та проведення відеоконференцій.




З урахуванням європейських стандартів у вестибюлі суду облаштовані: зручні інформаційні віконця загальної, кримінальної, цивільної, адміністративної канцелярій суду, архіву та прийому позовних заяв. 



Відтепер завдяки «Єдиному простору» користувачі судових послуг мають змогу швидко подавати заяви та отримувати зворотний зв’язок. 

Незабаром вся корисна, але  недоступна для розуміння пересічними громадянами інформація буде транслюватиметься через мультимедійні екрани з інфографікою в холі суду.

Приміщення повністю адаптоване для вразливих категорій відвідувачів суду.



Особливу увагу в умовах воєнного стану приділено питанням безпеки

У суді наявний безпечний периметр навколо будівлі, контрольований доступ до входів та виходів, окремі маршрути для суддів, потерпілих та підсудних, тривожна кнопка,  укриття.

Київський районний суд міста Одеси працює над удосконаленням та оптимізацією приміщення суду, застосуванням новітніх комунікаційних технологій задля задоволення потреб відвідувачів згідно з вимогами часу, підвищення довіри до суду та якісного розвитку діалогу між судовою владою і суспільством.