flag Судова влада України

Клієнтоорієнтованість як один з головних пріоритетів роботи Південно-західного апеляційного господарського суду

28 червня 2023, 10:50

Клієнтоорієнтованість судів - це фундаментальний принцип сучасного світу та сучасних підходів до судового адміністрування.

Кожен суд має на локальному рівні забезпечувати гідні умови для рівного доступу до правосуддя усім споживачам судових послуг.  

Південно-західний апеляційний господарський суд постійно працює над вдосконаленням умов перебування відвідувачів у суді та намагається зробити їх максимально комфортними та зручними.

Комфортне перебування у суді та організація простору:

  • Інтегрована рецепція в канцелярії суду. Важливий елемент для забезпечення ефективності та зручності обслуговування відвідувачів. Вона включає такі функції, як прийом та реєстрація документів, надання інформації про судові послуги, направлення відвідувачів у потрібні кабінети. Інтегрована рецепція сприяє покращенню комунікації між співробітниками суду та відвідувачами, забезпечує швидку та організовану комунікацію.
  • Діджитал монітори в холі суду, які транслюють розташування залів судового засідання, інформують про часи роботи суду, контактну та організаційну інформацію щодо діяльності суду.
  • Комфортні місця для очікування та столи, термінал самообслуговування, банкомат в холі.
  • Інформаційні стенди біля відділу документообігу суду (канцелярії) та залів судових засідань.
  •  Станцієї для підзарядки  гаджетів на кожному поверсі.
  • Місця для очікування та столи в коридорах.

 

Зали судових засідань

На 1, 2 та 3 поверхах розташовані зали судових засідань, які окрім іншого, обладнанні необхідними технічними засобами для проведення судових засідань у режимі ВКЗ.

Кожен з залів судового засідання обладнано діджитал моніторами, що надають доступ до інформації стосовно справ призначених до розгляду в режимі онлайн. Впровадження діджитал моніторів сприяє більш ефективному проведенню судових засідань та забезпечує доступ до потрібної інформації у зручний спосіб.

Обладнано зал з можливістю проведення судових засідань в укритті. Це дозволяє забезпечити захист учасників судового засідання у разі загрози вибуху або інших небезпечних ситуацій.

 

 

Конференц-зали

У суді обладнані 2 конференц-зали для проведення різнопланових заходів, як то науково-практичних конференцій, круглих столів та тренінгів для всебічного та ефективного діалогу з актуальних питань здійснення правосуддя.

Задля цього конференц зали суду облаштовані, зокрема:

  • Конференц-системою (конгрес-системи, дискусійна система).
  • Системою віддаленого відеозв’язку та онлайн спілкування (ВКС-рішення, сертифіковані Zoom, Teams і т.д.).
  • Системою відображення відео інформації та мультимедійної системи.
  • Системою фонового озвучування Public Address.
  • Системою розподіленого звуку з елементами маршрутизації.
  • Системою звукопідсилення.
  • Системою освітлення.

 

 

Кімната для ознайомлення зі справами

У суді облаштовано зручну кімнату для ознайомлення сторін зі справами з  врахованням побажань та пропозицій відвідувачів суду.

Приміщення оснащене комп’ютером з доступом до мережі Інтернет, що дає можливість віднайти потрібне судове рішення у ЄДРСР, переглянути відповідну статтю Закону або Кодексу, перевірити свою електронну пошту отримати та надіслати повідомлення. Кімната розташована на першому поверсі та відкрита для відвідувачів протягом усього робочого часу суду.

 

 

Їдальня

У суді функціонує їдальня, в приміщенні якої постійно проводяться художні виставки. І ми можемо констатувати, що це дійсно позитивно впливає на загальний емоційний стан відвідувачів та загальний імідж суду.

 

 

 

Безпека

Відвідування суду починається з посту Служби судової охорони, на вході до приміщення суду працівники судової охорони забезпечують пропускний контроль відвідувачів.

 

 

Клієнтоорієнтованість суду це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.

Саме тому, окрім гарно та зручно облаштованих будівель суду, важливими критерієм залишається наша з вами людяність, ввічливість, розуміння та прагнення допомогти іншій особі. 

Перемога здобувається не лише на фронті – вона наближається чуйним ставленням один до одного, усуненням бар’єрів і складнощів для наших громадян.