flag Судова влада України

Клієнтоорієнтованість Одеського окружного адміністративного суду

13 червня 2023, 14:31

Мета діяльності Одеського окружного адміністративного суду  –  забезпечення прав людини з максимально комфортним перебуванням у суді, підвищення рівня довіри громадян до правосуддя, зростання авторитету судової влади в суспільстві та налагодження комунікаційних зв’язків суду з громадськістю. 

“Щодня ми невпинно йдемо до головної цілі, дбаємо, щоб кожен відвідувач, зайшовши у приміщення суду або до зали судового засідання, відчував себе спокійно та впевнено”,  – говорять у суді.

Якими є складові клієнтоорієнтованості Одеського окружного адміністративного суду?

Зонування простору навколо суду та в приміщенні

Біля суду облаштовані паркувальні місця (окремо є місця для людей з інвалідністю) та велостоянка. Фонтан та зручні лавочки додадуть комфорту під час спекотного літнього дня.

Зайшовши до суду, відвідувач одразу направляється на інтегровану рецепцію – інформаційний центр, який стає першим місцем контакту з працівниками апарату та відіграє роль компасу, а також забезпечує ефективну комунікацію, полегшує взаємодію з судом. 

На першому поверсі неподалік канцелярії розташований стіл зі зразками заяв та наявні мережеві зарядні пристрої, щоб в будь-який момент відвідувачі змогли зарядити свої гаджети. Крім того, облаштовано місця для очікування та підготовки до розгляду справ та роботи з документами.

Для кращого орієнтування в місцях загального доступу громадян (1 та 2 поверхи) розміщено схеми  розташування кабінетів та залів судових засідань.

На кожному поверсі суду встановлено кондиціонери.

Керівництво суду намагається створити приємну атмосферу не лише для відвідувачів суду, а й для працівників –  як основи клієнтоорієнтованості. Адже лише працівники, для роботи яких забезпечені створені гарні умови,  зможуть пропонувати свої послуги відвідувачам на високому рівні та з ентузіазмом. 

Кожен суддя має власний кабінет та залу судових засідань, навіть з урахуванням того, що з 2022 року до штату приєднались судді з окупованих територій.  Суддям не потрібно ділити між собою користування приміщенням, що  сприяє швидкому розгляду судових справ.

Для працівників та відвідувачів суду працює їдальня.

На другому розташовно адвокатську кімнату та бібліотеку.

Безпека суду

З  травня 2020 року суд перебуває під захистом вартових Служби судової охорони, що надає можливість вирішувати виклики, пов’язані із забезпеченням безпеки в приміщенні суду.