flag Судова влада України

Створення циклу телепередач «Про суд» спільно з місцевим телеканалом: досвід Зарічного районного суду м. Суми

23 квітня 2023, 15:20

Створення циклу телепередач «Про суд» спільно з місцевим телеканалом: досвід Зарічного районного суду м. Суми

 

«Одним із основних напрямків роботи Зарічного районного суду м. Суми є активна комунікація та інформаційно-просвітницька робота, – розповідає керівниця апарату суду Алла Шевченко. – Ми хочемо показати, що працюємо для людей та заради людей. Тому створили фільм «Життя справи в суді». Оскільки ми були задоволені продуктом, то започаткували цикл передач про суд. Кожна серія присвячена окремій темі. Від умов перебування в суді до процедури виконання судового рішення. Це розповідь простими словами та відеоінструкція до дій».

 

Цикл телепередач стартував під рубрикою «Про суд» 13 квітня 2017 року на телеканалі UA:Суми у передачі «Під прицілом».

 

Це спільний проект Зарічного районного суду м. Суми із командою цього телеканалу, в межах якого працівники апарату розповідають про головні інноваційні досягнення останніх років у судовій системі:

 

  • можливість знайти необхідну інформацію на офіційному сайті суду на порталі Судова влада та безпосередньо у приміщенні суду, скориставшись інформаційним кіоском;
  • надсилання та отримання судових повісток SMS-повідомленнями;
  • розрахунок суму судового збору та сплата його онлайн;
  • перегляд звіту про автоматичний розподіл судових справ та інформація про стадії розгляду справи;
  • проведення судових засідань у режимі відеоконференції;
  • можливості електронного суду;
  • пошук судових рішень у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Мета проекту – підвищення обізнаності відвідувачів суду про судові правила процедури; надання громадськості інформації про діяльність Зарічного районного суду м. Суми; сприяння співпраці між судом, громадянами, громадськими організаціями та суспільством в цілому; формування довіри громадян до системи судочинства України через довіру до роботи суду, як ланки судової системи і загалом підвищення авторитету судової влади в суспільстві.

 

Створення циклу програм відбулось завдяки домовленості працівників суду та журналістів місцевого телеканалу UA:Суми. Тому це не потребувало фінансових ресурсів суду. Зйомки програм відбувалися на безоплатній основі з використанням  техніки телеканалу.

 

Працівники суду готували сценарій кожної програм самостійно. Журналісти приїздили до суду щотижня у визначений час та знімали новий випуск.

 

Після виходу на телеканалі чергового випуску програми, відео розміщувалось на сайті суду та на сторінках суду в соціальних мережах.

 

Переглянути цикл передач можна на YouTube-каналі «Зарічний районний суд м. Суми»: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_8-dg0d_E5mJ1HC13CsshRmQ0GTejsOP