flag Судова влада України

Дистанційний курс «Заборона дискримінації»

05 червня 2023, 10:42

Дистанційний курс «Заборона дискримінації» доступний для проходження на платформі дистанційного навчання системи безоплатної правової допомоги, яка адмініструється командою мережі PRAVOKATOR правовий клуб, та доступний за посиланням: https://academy.legalaid.gov.ua/enrol/index.php?id=63

Для ефективного забезпечення захисту клієнтів від дискримінації на національному рівні, правники повинні знати європейські юридичні стандарти, які застосовуються у цій сфері.

Цільова аудиторія: адвокати, судді, прокурори, юристи, працівники  національних установ з прав людини та органів з питань забезпечення рівності, організації громадянського суспільства, студенти.

У семи модулях курсу учасники зможуть вивчити питання дискримінації, з якими стикаються різні спільноти, а також ключові терміни та визначення, пов’язані з цими групами. Теми розкриваються в практичній формі з використанням презентацій, інтерактивних екранів, тестів з перевірки знань і вправ на рефлексію. Останні два модулі присвячені національному  законодавству та судовій практиці, сформованій з часу прийняття Закону України “Про запобігання та протидію дискримінації”.